T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / DEVREK - Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi

2 Proje ile Farabi VIII. Ar-Ge İnovasyon Proje Pazarındayız

Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) bu yıl sekizincisi gerçekleştirilecek olan "FARABİ VIII. AR-GE İnovasyon Proje Pazarı" için geri sayım başladı. Bu yıl sekizincisi yapılacak olan "FARABİ VIII. AR-GE İnovasyon Proje Pazarı"nda projelerimizi sergileyeceğiz.

   16 Mayıs Pazartesi günü Farabi Kampüsü Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek etkinlikte nitelikli projelere çeşitli ödüller verilecek. Öğrencilerimizin hazırladığı "Merdiven Çıkabilen Robot" ve "Köprülü Gezer Tavan Vinci" Projeleri ile yüzlerce proje arasından seçilerek ilk 71 proje arasına girmeyi başararak ödül için yarışmaya hak kazandılar.

"FARABİ VIII. AR-GE İnovasyon Proje Pazarı" ülkemizdeki proje fikirleri ile ilgili olacak şekilde; fikir ve görüş alışverişini sağlamak, Ar-Ge projelerine ilişkin teknolojik ve finansal işbirliklerinin oluşmasına ortam hazırlamak, üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirmek, bölge insanımızı bilinçlendirmek, üniversite-sanayi işbirliğini arttırmak ve teknolojik gelişmelerin dinamiğini oluşturacak bilim insanlarını sanayide aktif hale getirmek amacıyla Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından düzenlenmektedir. Geçen üç yılda çok sayıda katılımcının proje fikrinin poster ve prototip olarak sergilendiği ve ödüllendirildiği proje pazarının bu yıl sekizincisi yapılacak."

Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi olarak  2 projemizi, Farabi VIII. Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı'nda sunulmak üzere kabul edildik. Tüm ülkedeki üniversite ve lise öğrencilerinin katılım sağlayarak gönderdikleri yüzlerce proje arasından seçilerek ilk 71 proje arasına giren öğrencilerimizin, Müdür Yardımcımız aynı zamanda Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz olan Dilek Çayırlı rehberiğinde hazırladığı "Merdiven Çıkabilen Robot" ve "Köprülü Gezer Tavan Vinci" Projeleri 16 Mayıs 2022 tarihinde Sezai Karakoç Kültür Merkezinde yapılacak olan etkinlikte sergilenecek.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.05.2022 - Güncelleme: 01.05.2022 15:19 - Görüntülenme: 361
  Beğen | 0  kişi beğendi