T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / DEVREK - Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi

'BENİM DE BİR FİKRİM VAR' DİYEREK PROJELERİMİZİ SERGİLEDİK

 Robotik-Kodlama Kulübü öğrencilerimiz, Danışman Öğretmenleri Dilek ÇAYIRLI ile birlikte Bartın Üniversitesi (BARÜ) V. Ar-Ge Proje Pazarı'na katıldılar.

3-4 Kasım 2022 tarihlerinde düzenlenen Batı Karadeniz bölgesinin en önemli bilim ve teknoloji etkinliklerinden biri olan TÜBİTAK tarafından desteklenen ve Bartın Üniversitesi (BARÜ)'nin düzenlediği  V. Ar-Ge Proje Pazarı'nda projeler tanıtıldı.

    Devrek Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi öğrencileride bu yıl 5'incisi düzenlenen AR-GE Proje Pazarına "Benim De Bir Fikrim Var" diyerek hazırladıkları 3 proje ile katılım sağladılar. Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Dilek Çayırlı rehberiğinde İş Makinalarına Yazılım ekleyerek robotik prototipleri ile katılan öğrencilerin projeleri Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Orhan Uzun, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Özölçer, protokol, iş insanları ve çok sayıda akademisyen tarafından incelendi. Ziyaret edenler öğrencilerle sohbet edip projeleri hakkında bilgi aldıp başarılarından dolayı öğrencileri tebrik etti.

  Düzenlenen ödül töreninde Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi öğrencileri ve Proje Danışman Öğretmeni Dilek Çayırlı'ya etkinlikte sergiledikleri 3 projesinden ötürü belge takdim edildi.

28-11-202228-11-202228-11-202228-11-202228-11-202228-11-202228-11-202228-11-2022

  V. Ar-Ge Proje Pazarı açılışında konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise 5. Ar-Ge Proje Pazarına gösterilen ilginin gelecek adına umut verici olduğunu vurgulayarak "Üniversitemizin paydaşlarıyla güç birliği içerisinde 2017 yılından bu yana düzenlediği Ar-Ge Proje Pazarı ile Milli Teknoloji Hamlesi'ne katkı sunmaya devam ediyoruz. Bu organizasyon ile bugüne kadar ülkemizin farklı illerinden bilimsel kalkınmanın kaçınılmaz olduğuna inanan yüzlerce kişi bir araya geldi. Türkiye'mizi daha ileriye taşımak hedefiyle BARÜ çatısı altında toplanan yarışmacılar 'Benim de bir fikrim var' diyerek projelerini sergiledi ve sektörden temsilcilerle birebir görüşme imkânına sahip oldu. Bu yıl yine aynı heyecanı yaşıyor, birbirinden değerli araştırmacılara projeleriyle birlikte ev sahipliği yapıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz.

   Bilimle yükselen ve teknoloji üreten bir ülke olma yolunda bizlere verdikleri destekler için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar'a ve iyi dilekleri ile katkıları dolayısıyla TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal'a, ASELSAN Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün'e, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin'e teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

   BU FAALİYETLER, ÜLKEMİZİN KENDİ POTANSİYELİNİ AÇIĞA ÇIKARACAK

Hedefin Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunmak olarak açıklandığı etkinlikte konuşan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Hakkı Özölçer, bölgesel ve ulusal kalkınmada büyük önem taşıyan araştırma, geliştirme, yenilik ve girişimcilik faaliyetlerinin önemli dinamiği haline gelen ar-ge ve inovasyon çalışmalarına günümüzde büyük önem verilmeye başlandığını aktardı. Üniversitelerin, devletimizin belirlemiş olduğu stratejik hedefler doğrultusunda ortaya koyduğu ar-ge çalışmalarına dikkat çeken Rektör Özölçer, "Yükseköğretim kurumlarının Ülkemizin bilim temelli kalkınma anlayışına katkı sunan çalışmalar olması açısından önemlidir ve bu faaliyetler, ülkemizin kendi potansiyelini açığa çıkarmasını sağlama amacına büyük katkılar sunmaktadır" dedi.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.11.2022 - Güncelleme: 28.11.2022 12:24 - Görüntülenme: 291
  Beğen | 0  kişi beğendi