T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / DEVREK - Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi

Telafide "Biz" de Varız

Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda eğitimde fırsat adaletini sağlamak, okullar arasındaki başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak, Covid-19 salgını sürecinde gerçekleştirilen seyreltilmiş, uzaktan eğitim faaliyetlerinin sona erdiği yaz tatili döneminde çocuklarımızın fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik gelişimlerini bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif eğitim faaliyetleri ile desteklemek amacıyla "Telafide Ben de Varım" Programı hazırlanmıştır.

Okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim okullarımızda öğrenim gören çocuklarımız için 5 Temmuz - 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek Program kapsamındaki bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinlikler bakanlık tarafından planlanmış olup https://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinde yer almaktadır. 

Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere planlanacak programın eğitim faaliyetleri fiziksel, sosyal-duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana temaya uygun olarak planlandı.

   Ulusal Destekleme Programı'nın yaz tatili bölümü olan "Telafide Ben de Varım" Programının detayları:

-         Program 5 Temmuz'da başlayıp 31 Ağustos'a kadar sürecek. Yani okullarımız yaz boyu açık kalacak.

-         Eğitim faaliyetlerine katılmak isteyen öğrenciler, veli izin belgeleriyle eğitim faaliyetinin açıldığı okula başvurabilecek. Bu programlara katılımda il kısıtlaması yok. Öğrenci hangi ilde bulunuyorlarsa oradaki il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne ve okul müdürlüğüne başvuru yapabilir. VELİ İZİN DİLEKÇESİ için tıklayınız.

-         Program kapsamında düzenlenecek tüm eğitim faaliyetleri Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen Kovid-19 salgını koruma tedbirleri doğrultusunda gerekli önlemler alınarak gerçekleştirilecek.

-         Eğitim faaliyetlerine katılacak tüm öğrenci, veli ve öğretmenler için HES kodu sorgulaması yapılacak ve bu duruma ilişkin gerekli önlemler alınacak.

-         Eğitim faaliyetinin açılabilmesi için en az 12 kişilik öğrenci grubunun oluşması gerekecek, özel eğitim öğrencilerine açılacak faaliyetlerde alanın özelliği gereği sayı sınırlaması aranmayacak.

-         Programa başvuruları kabul edilen öğrenci, öğretmen, velilere kabul edildiklerine dair bilgilendirme, faaliyeti açan okul müdürlükleri tarafından yapılacak.

 Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik örnek eğitim faaliyetleri, içerik ve materyallerine https://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden erişilebilecek.

      Millî Eğitim Bakanlığı - Telafide Ben de Varım Faaliyet Haritası (meb.gov.tr) adresinden illerin faaliyet haritasına ulaşılabilecek.              

Program kapsamında öğrencilerimiz için okulumuzda açılan faaliyetler:

 Yukarıdaki etkinliklere katılmak isteyen öğrencilerimizin veli izin dilekçesi (https://cdn.eba.gov.tr/telafi/PDFler/3_veli_izin_belgesi.pdf) ile okulumuza başvuru yapmaları gerekmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.07.2021 - Güncelleme: 07.07.2021 22:42 - Görüntülenme: 372
  Beğen | 0  kişi beğendi