T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / DEVREK - Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi

TARİHÇE

 

Hayırsever iş adamı Sayın Celal Ulupınar tarafından ailesi Sayın Sabahat- Cemil ULUPINAR adına yaptırılan okulumuz 2011-2012 eğitim öğretim yılında öğretime başlamış olup Şubat 2013'te bugünkü binasına taşınmıştır.

İlk mezunlarını 2014-2015 yılında veren okulumuz, şu an toplam 244 öğrenci ile eğitim-öğretime devam etmektedir.

           Eğitim-öğretime başladığı günden itibaren sürekli kendini geliştirmeyi hedefleyen okulumuz; öğrencilerin ihtiyacına yönelik fizik-kimya-biyoloji deneylerini yapabilecekleri, görsel sunumlara hitap edebilecek etkileşimli tahta destekli tam donanımlı laboratuarı, çeşitli seminer, konferans, panel ve seminerlerin yapılabileceği çok amaçlı salonu; müzik derslerinin daha etkin işlenmesi amacıyla oluşturulan müzik sınıfı, amaca yönelik düzenlenmiş olan resim sınıfı; 30 kişilik Fatih Projesi bilişim teknolojileri ekipmanlarıyla desteklenmiş dershaneleri,  günden güne zenginleşen kütüphanesi; okulumuzun ziyaretçileri için bekleme salonu; öğrencilerimizin dinlenmeleri ve eğlenmeleri için satranç ve masa tenisi oyun alanları; öğretmenler odası; hijyenik ve ferah bir mekan olarak öğrenci kantini; müdür odası, müdür yardımcısı odası, rehberlik servisi, memur odası, Bilişim Servisi olmak üzere 5 idari odaları; arşiv odası ve hizmetli odası ile örnek bir okul olmaya adaydır.

 

                Gündüzlü olarak eğitim vermekte olan okulumuzun pansiyon yapım çalışmaları hızla devam etmekte olup 2014 yılında yatılı olarak öğrenci kayıt edebilecektir.

 

          Öğrencilerimizin, Atatürk ilkelerini benimsemiş, öğretmenlik mesleğini özümsemiş, gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilen, araştırarak, sorgulayarak, bilgiyi öğrenme yollarını keşfetmiş, bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenen, bilgili, becerili, özgüvenli olan, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmış, doğaya karşı duyarlı, bedensel, zihinsel, sosyal, psikolojik ve ahlaki yönlerden gelişebilen, mutlu, sağlıklı ve erdemli bireyler yetişmesine kurum olarak vesile olmayı amaçlıyoruz.

               

Başarıda parlayan bir yıldız olarak okulumuz kısa sürede Zonguldak´ın en başarılı okullarından biri olmayı başarmış, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan başarı değerlendirme sınavında 2012 yılında 8. olmuştur. 2012 SBS´ de 457 ile 400 puan aralığında, 2013 SBS´ de 395 ile 465 puan aralığında öğrenci almıştır.Okulumuzda diğer il ve ilçelerden bizi tercih eden 60 öğrenci bulunmaktadır.

               Türkiye´deki seçkin öğretmen liseleri arasında yer alan okulumuz 11. ve 12. sınıflarımız olmamasına karşın Oyak Matematik olimpiyatlarına davet edilmiş ve ilçemizin onuru olmuştur.

 

Şehrin uzağında doğa ile başbaşa duru beyinler daha verimli çalışacaklar, yeni binasıyla ve kusursuz donanımıyla devlet okulları arasında en başarılı okullar sıralamasında yerini alacaktır. Okulumuzu tercih etmek için çok sebep var, okulumuzun tercih sebeplerinden de biri siz olun.

 

         Okulumuz 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Sosyal Bilimler Lisesi´ne dönüştürülmüştür.Üç yıl Sosyal Bilimler Lisesi olarak öğrenci alan okulumuz 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Fen Lisesi´ne dönüştürülmüştür.İlk yıl 60 olan kontenjanımız 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında 90 olarak onaylanmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.12.2013 - Güncelleme: 06.01.2022 10:43 - Görüntülenme: 4246
  Beğen | 4  kişi beğendi