2021 LGS yerleştirme sonuçları ile okulumuzu kazanarak SCUFL ailesine katılan tüm öğrencilerimizi ve ailelerini kutlarız.

Tem

"Zonguldak Okuyor"da, bu yıl da büyük başarı kaydeden okulumuz öğrencileri, 12 dereceden 7 derece alarak en başarılı okul olma ünvanını okulumuza kazandırdılar.

May

Mesleki eğitim, Fen Liseleri ve Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) yapılan fikrî mülkiyet çalışmaları ile 2021 yılında 2 bin 291 patent başvurusu yapıldı. İlk dört ayda elde edilen başarıya bakıldığında gelinen noktanın sevindirici olduğunu belirten Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, "Fikrî mülkiyet ve sınai haklarla ilgili ortaöğretim kurumlarımızda ve Bakanlığımızda oldukça güçlü bir deneyim ve kültür oluştu. Bu yıl yaptığımız başvurulardan 182 patent, faydalı model, tasarım ve marka tescilini aldı. 2021 yılında önümüze koyduğumuz hedefe de kolaylıkla ulaşacağımıza inanıyorum." dedi.

Mrt

Okul Müdürümüz Turgay KIRGİL,M. Yardımcımız Hasan YANAZ, Rehber Öğretmenimiz Cihan ŞEN, Edebiyat Öğretmenlerimiz Şaban KEKLİK ve Sevil BUDAK Zonguldak Okuyor Projesindeki Üstün başarı ve gayretlerinden dolayı Valiliğimiz tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi. Başarı belgelerini İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali TOSUN verdi. Değerli İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali TOSUN'a ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Erdal YILMAZ'a ilgilerinden ve Misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.

Tem

ZONGULDAK OKUYOR KİTAP OKUMA YARIŞMASINA OKULUMUZ GEÇEN YIL OLDUĞU GİBİ BU YILDA DAMGASINI VURDU. LİSE SEVİYESİNDE 12 DERECENİN 10 TANESİNİ ALAN ÖĞRENCİLERİMİZLE NE KADAR ÖVÜNSEK AZDIR.TÜM SINIF SEVİYELERİNDE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZİ KUTLUYORUZ. EDEBİYAT ZÜMREMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ. İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN SAYFASINDAN ALINAN HABER AŞAĞIDADIR.

Şbt

Türkiye'nin farklı illerinden seçilen fizik öğretmenleri, CERN'e gitti. Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi Lisesi fizik öğretmeni olarak görev yapan Selma Meral ilçemizi temsilen 10. CERN Türk Öğretmenler Çalıştayına katıldı.

Ock

Konya'da yapılan Ulusal Eğitim Robotları Yarışması'nda 2. olan ,Çin'de düzenlenen dünya eğitim robotları yarışmasında da en iyi takım ödülünü alan Devrek Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş'ı ziyaret ettiler.

Ara

İL GENELİNDE DÜZENLEDİĞİMİZ ZONGULDAK ÇÖZÜYOR MATEMATİK YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI.

Kas

Her yıl Çin'de düzenlenen Uluslararası Eğitim Robotları (WER) Yarışmasına köprü olan ve bu yıl ülkemizde ikincisi düzenlenen Ulusal Eğitim Robotları Yarışmasında SABAHAT-CEMİL ULUPINAR FEN LİSESİ Robotik Takımı 2. olmuştur. Ülkedeki çeşitli illerden katılımcıların olduğu ve 50 takımın katıldığı yarışmada, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına sundukları proje ile okullarına kapsamlı bir robotik atölyesi kazandırmaları ve burada hem kendi öğrencilerine hem de çevre okullara yaptıkları çalışmalardan dolayı, Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi'ne, kurum ödülleri kategorilerinde "En İyi Robotik Atölyesi" Ödül Beratı da takdim edilmiştir.

Ekm

Erasmus projemiz için Fransa'ya giden Okul müdürümüz Turgay Kırgil ve Proje Koordinatörlerimiz Ceyhan Yumrukaş ve Cihan Şen, 14-18 Ekim 2019 tarihleri arasında diğer proje ortağı ülke öğretmenlerinin de katılımı ile toplantlar gerçekleştireceklerdir. Öğrencilerimizin Avrupa'nın 4 farklı ülkesini görmesi için planlama yapılmaktadır.

Ekm

Avrupa Kod Haftası etkinlikleri ve Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 7 Okul 1 Atölye İşbirliği protokolü çerçevesinde,  16 Ekim 2019 Çarşamba günü, Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulu ve Gazi Ortaokulu'ndan gelen toplam 60 öğrenciye hem kodlama hem de robotik atölye çalışması yaptırdılar. Kodlama atölyesinde Scratch programı kullanılarak "Uzay" temalı bir oyun kodlandı. Robotik Atölyesinde ise, robot yapımında kullanılan sensörler, motorlar ve yazılımlar tanıtıldı.

Çalışmalar e-twinning proje çalışması olarak da ayrıca organize edilmektedir.

Ekm

Avrupa Kod Haftası etkinlikleri ve Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 7 Okul 1 Atölye İşbirliği protokolü çerçevesinde, Robotik-Kodlama Kulübü öğrencilerimiz; 3 Ekim 2019 Perşembe günü, yaptıkları robotik ürünleri sergileyerek; Misak-ı Milli İlkokulu, İstiklal İlkokulundan gelen minik kardeşlerine kodlama ve robotik çalışmaları yaptırdılar.

Ekm

Zonguldak Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Kodlama ve Yazılım Geliştirme Projesi "KodlaZon", İngilizce Dil Eğitim Sistemi Projesi "Dyned" ve Akıl-zeka Oyunları Projesi "AkılZon" planlama ve kordinasyon toplantısı 1 Ekim 2019 Salı günü okulumuzda yapıldı. Vali Yardımcısı Sayın Turgut SUBAŞI, Devrek Kaymakamı Sayın Ümit ALTAY, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat KAPICI, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Sayın Erdal YILMAZ ve Sayın Hamza ERYİĞİT ile Projelerin il ve ilçe koordinatörleri ve Devrekteki okulların müdürlerini katıldığı toplantıya Vali Yardımcısı Sayın Turgut SUBAŞI başkanlık etti. Toplantının ardından okulumuzda kurulan Robotik Kodlama sınıfı ziyaret edilerek öğrenci çalışmaları incelendi.

Ekm

Devrek Kodlama ve Robotik Şenliği 26 Eylül 2019 Perşembe günü gerçekleştirildi. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının ikinci yarısından itibaren elde edilen ürünlerin sergilendiği şenlikte, çalışmalarını sergileyen Robotik Kodlama Kulübü öğrencilerimizin standına yoğun ilgi vardı.

Ekm

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 2018 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen "Robotik Eğitimi Sistemi ile Yeni Eğitim Laboratuvarı Kurulması" Projemizin tanıtım filmi yayınlandı.