Çin'den Dönen Robotik Takımımız Sayın Valimizi Ziyaret Etti

Konya'da yapılan Ulusal Eğitim Robotları Yarışması'nda 2. olan ,Çin'de düzenlenen dünya eğitim robotları yarışmasında da en iyi takım ödülünü alan Devrek Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş'ı ziyaret ettiler.

Zonguldak Valiliği himayesinde yürütülen KodlaZon Projesi çerçevesinde verilen Kodlama Eğitimleriyle yetiştirilen öğrenciler  Çin'de düzenlenen Dünya Eğitim Robotları Şampiyonası'na davet edilmiş ve 14-15 Aralık 2019 tarihlerinde Çin'in Şanghay şehrinde En İyi Takım ödülünü almıştır.
İl genelindeki robotik kodlama ve yazılım koordinatörlerinin de katıldığı ziyarette öğrenci ve öğretmenlerle  sohbet ederek yarışma hakkında Devrek robotik kodlama takım eğitmeni Dilek ÇAYIRLI'dan bilgi alan Valimiz Erdoğan Bektaş onların sevinçlerini paylaşarak kodlama ve yazılımın önemine değindi, başarılarının artarak devamını diledi.

31-01-202031-01-202031-01-2020

Yayın: 31.01.2020 - Güncelleme: 06.01.2022 11:10 - Görüntülenme: 400